Informacije

Tekmovanje GROF se bo odvijalo letos že drugič, in sicer 5. oktobra 2013 na Celjskem gradu.

To je šaljivo in sproščeno tekmovanje s srednjeveško tematiko, sestavljeno iz dveh delov – zabavnih nalog in igric ter orientacije. V petek (4. oktobra 2013) bo na Celjskem gradu ekipam iz oddaljenih krajev omogočen prostor za spanje, saj se tekmovanje začne v soboto zjutraj. Spati bo mogoče v šotorih, ki si jih tekmovalci priskrbijo sami.

V soboto (5. oktobra 2013) zjutraj bodo potekale prijave na tekmovanje. Po prijavah, ki bodo potekale od 7.30 do 9.00, boste prejeli okusen zajtrk in malico, nato pa bodo sledile tekmovalne igre, povezane s srednjim vekom, na katerih bodo ekipe pridobivale točke in predmete, potrebne za nadaljevanje na orientacijo. Med igrami bodo potekale tudi prostočasne dejavnosti za obiskovalce in spremljevalce, tako da nikomur ne bo dolgčas. Popoldne se bodo ekipe odpravile na krajšo in ne preveč zahtevno orientacijo, ki bo preizkusila njihove temeljne taborniške sposobnosti, pa tudi poznavanje srednjeveške zgodovine in obdobja Celjskih grofov. Na kontrolnih točkah bodo opravljali miselne preizkuse, izziv pa jim bodo predstavljale tudi različne prepreke, ki jih bo potrebno premagati za uspešno napredovanje.
Na orientaciji bo ena izmed preizkušenj tudi kviz o srednjeveških vitezih, za katerega gradivo lahko najdete pod zavihkom Vitezi.

Po zaključku orientacije sledi na prvotni lokaciji, torej na Celjskem gradu, organizirana večerja v stilu srednjeveških gostij, po njej pa razglasitev rezultatov, podelitev nagrad in zaključek tekmovanja.

Celotno tekmovanje bo potekalo v duhu srednjeveških vitezov in dogodivščin, ki so preizkušale njihov pogum, hrabrost in ponos.

Obljubljamo vam, da bo naše tekmovanje nekaj posebnega, da boste izkusili pravi duh srednjega veka in takratnega prebivalstva ter da se bomo za vas maksimalno trudili tudi v naslednjih letih. Vabimo vas na fešto GROF – najbolj drugačno taborniško pustolovščino!OSNOVNE INFORMACIJE

KAJ: sproščeno taborniško tekmovanje GROF 
KDAJ: 5. oktober 2013 (prijave ekip na Celjskem gradu od 7.30 do 9.00)
KJE: Celjski grad in okolica Celja
KAKO: igre in orientacija
KDO: ekipe GG, PP, RR, grče in zunanje (od 4 do 6 članov)
TEMA: vitezi in njihovo življenje
PRIJAVE: od 1.9.2013 do 28.9.2013
ORGANIZATOR: Rod II. grupe odredov Celje
TRR: SI56 6100 0000 3765 014
CENA: 45€

Na tekmovanje lahko pridejo tudi OBISKOVALCI, ki so ob predhodni prijavi in plačilu 10€
upravičeni do toplega obroka, našitka tekmovanja in vstopa na grad. Obiskovalci so na
tekmovanju na lastno odgovornost. 
V primeru, da se obiskovalci predhodno ne prijavijo, bodo morali plačati vstopnino na grad.

KONTAKT: grof.rdgo@gmail.com ali skarlovnik.nejc@gmail.com


Več informacij kmalu!

Comments